AMSS kampanja “Koračajmo bezbedno”

Bez autora
Dec 30 2012

AMSS, kao vodeći subjekt unapređenja bezbednosti u saobraćaju na teritoriji Srbije, pokreće kampanju posvećenu bezbednosti pešaka “Koračajmo bezbedno”.Ovaj globalni projekat predstavljen je na godišnjem sastanku FIA Fondacije početkom decembra 2012. godine i podržava ga Fond za bezbednost saobraćaja (Road safety fund) i svi klubovi članice Svetske automobilske federacije – FIA, u okviru svetske kampanje “Učinimo puteve bezbednim” (Make roads safe).

AMSS kampanja “Koračajmo bezbedno”AMSS, kao vodeći subjekt unapređenja bezbednosti u saobraćaju na teritoriji Srbije, pokreće kampanju posvećenu bezbednosti pešaka “Koračajmo bezbedno”.

Ovaj globalni projekat predstavljen je na godišnjem sastanku FIA Fondacije početkom decembra 2012. godine i podržava ga Fond za bezbednost saobraćaja (Road safety fund) i svi klubovi članice Svetske automobilske federacije – FIA, u okviru svetske kampanje “Učinimo puteve bezbednim” (Make roads safe).

Cilj ove akcije je unapređenje bezbednosti pešaka kao jedne od najugroženijh kategorija učesnika u saobraćaju.
U okviru AMSS projekta “Koračajmo bezbedno” prikupljaće se fotografije i video zapisi o tome kuda i kako se pešaci kreću, koji su im putevi/staze omiljeni, na kojim mestima je njihovo kretanje bezbedno, a na kojima rizično.

Očekuje se da učesnici ove kampanje do 31. marta 2013. godine dostave pomenute fotografije/kratke video zapise na temu (ne)bezbednog kretanja pešaka: na putu od kuće do vrtića, škole, posla, prodavnice, o omiljenoj stazi kojom šetaju, kao i o svim potencijalno opasnim mestima sa kojima se pešaci svakodnevno sreću.

Po okončanju kampanje, sav prikupljen materijal će se objediniti, obraditi i dostaviti FIA Fondaciji kako bi se predstavio u toku druge globalne nedelje UN posvećene bezbednosti u saobraćaju na putevima od 6. do 12. maja 2013. godine. Sav materijal biće prosleđen i nadležnim institucijama u našoj državi kako bi se preduzele konkretne i praktične mere kojima će se sačuvati mnogi životi.

Uputstvo

Fotografije i video zapise, uz kratak komentar i predlog za unapređenje bezbenosti pešaka, Vaše ime i prezime i adresu, možete nam slati do 31. marta 2013. godine na e-mail: koracajmobezbedno@amss.org.rs.

Video snimak i fotografije možete poslati i poštom na adresu:
AMSS
Ruzveltova 18
11000 Beograd
sa naznakom “Koračajmo bezbedno”

Veličina poslate datoteke treba da bude maksimalno do 10 MB, odnosno u trajanju do 3 minuta. AMSS zadržava sva prava da raspolaže poslatim fotografijama i video snimcima, a odabrani će biti objavljeni i na sajtu AMSS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik